Ahoj, chtěla bych se zeptat jak se maminky stavíte k vigantolu a dáváte ho dětem?
Vigantol - názory
Mám-li býti upřímná, tak já ho dávám, protože ho malé napsala doktorka, ale k čemu pořádně je to nevím jen mi řekla, že jí to mám dávat do jednoho roku a hotovo.
@MiruskaMia píše:
Mám-li býti upřímná, tak já ho dávám, protože ho malé napsala doktorka, ale k čemu pořádně je to nevím jen mi řekla, že jí to mám dávat do jednoho roku a hotovo.
je to vitamín D. stačí par kapek jednou týdně.
A kolik kapiček dáváte? Narazila jsem ještě na jiné diskuze a to je po něm dětem opravdu těžko nebo je to hloupost?
@Jolula malá dostává 2 kapičky denně a co se týče bolení, tak pokud má dítě hodně citlivé zažívání, tak možné to je, ale je to méně pravděpodobné a víc pravděpodobné je to, že dítěti bude dělat zle, když sníte něco, co vás nadýmá a dostane se to do mléka tudíž i do dítěte
Vigantol normálně dávám a jsem za něj ráda, protože v zimě je u nás nedostatek slunečního záření a vitamín D dítě potřebuje.
@Kateřina0017 právě že neřekla, dala mi recept do ruky a hotovo takže se pídím na netu po informacích
Dcera i syn ho brali do roku a půl a teď jim ho dávám i v zimním období, přeci jen toho slunce není tolik jako v létě. A jinak se předepisuje u malých miminek proto, aby se zabránilo rozvoje křivice u dětí.
Vigantol dávám oběma dětem a ani jedno nemá problémy … ono by teda nemělo mít žádné dítě potíže, protože kapky ničemu nepřitěžují akorát se to na něj svaluje, protože se neznají příčiny bolení břicha u dětí .. přitom je to tak do 3 měsíce někdy i déle bohužel normální
Přesně tak, taky sme s vigantolem žádné problémy neměli, malá trpěla na koliky, ale kolem třetího měsíce to samo přešlo a pochybuji, že byly způsobené vigantolem.
Holky rozhodně dávat!!! nám dětská dr. nic neřekla, takže jsem ho nedávala a na druhé kontrole kyčlí nám řekli, že jsou špatné, jestli dáváme vitamín D, tak jsem řekla, že ano, ale nevěděla jsem, o čem je řeč…vše jsem si zjistila, začala dávat Vigantol a na další kontrole už bylo vše v pořádlku
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.