Jak mám správně dýchat při posilování? Mám s tím vážně problém, vždycky se příšerně zadýchám a motá se mi potom z toho hlava. Když se soustředim na to, abych správně dýchala, cvičím špatně… tak mi poraďte, jak mám správně dýchat. děkuju!
Správné dýchání při posilování
většinou se při zátěži vydechuje a naopak, takže pokud budeš dělat sedy lehy, tak při zvedání vydechuješ,a když si leháš tak se nadechuješ
Pre ostatnych co maju posmesky. pretoze spravne dychanie pri posilnovani a vobec pri roznorodych fyzickych aktivitach je zakladom pre efektivne cvicenie. Nespravne dychanie zbytocne zatazuje organizmus a trpi pri tom najviac srdce. A cela namaha tak pride nanivoc.
Nadych je sprevadzany vzdy vo faze uvolnenia, ako napr. pri peck-decku (stroj na posilnovanie hrudniku) vo faze ked ruky vracaju stroj do pokojoveho stavu a vzapeti ked tlacime plynule vydychujeme. Takze prakticky kazde stiahnutie svalu, ked prekonava namahu, sprevadza vydych a pri jeho uvolneni ked sa silove posobenie presuva do pokojoveho stavu zase nadych. A taktiez je dolezite v ziadnom pripade nezadrziavat dych. To je to najhorsie co mozes pre telo spravit. A taktiez vydych (ustami a nie nosom) by mal trvat dvojnasobne dlhsie ako nadych, aby sa z tela co najviac kyslicniku uhliciteho a telo tak pri nadychu nabralo co najviac kysliku. Kedysi som to robil aj ja a riadne sa mi z toho krutila hlava. Dnes si davam na spravnom dychani velmi zalezat aby som bez ujmy na zdravi dosiel po svojich.
Tos fakt zjednodušil. Člověk který se ptá na dýchání při posilování, nepochybně netuší, co je to pozitivní a negativní část cviku. A než vlezu pod železo, tak je potřeba se rozcvičit a zařadit do rozcvičení i aerobní složku /stac.kolo, běž.pás, ap/. Bud pozdraven:-) Tom
© 2021 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.