Ahoj Vladman,
Citite prekyseleni v oblasti jicnu, protoze konzumujete potraviny, ktere jsou
kyselinotvorne a je mozne, ze to u vas doslo uz tak daleko, ze si vas zaludek
nedokaze vytvorit dostatek HCL, ale to se lehce napravi. Pomuze vam v tom vzit
si pred kazdym jidlem syrovy zazvor, nebo kousek ostre papricky a nebo si
poridite ve zdrave vyzive Betain HCL, ktery budete brat po kazdem velkem jidle.
Rychle se to upravi, ale zaroven musite zmenit svuj jidelnicek. Mezi
kyselinotvorne potraviny patri napriklad: cukr, uzeniny, maso {nejhorsi je
veprove}, syry, mleko, tvaroh, bila ryze, testoviny, chleba, vajicka, ryby,
fazole, cokolada, cocka, orechy, majoneza, kecup, kava, cerny caj, alkohol, atd.
Dalsim okyselujicim faktorem je ale take stres, strach, smog, koureni, leky.
Pohyb na cerstvem vzduchu a spravne dychani vam zakyseleni naopak odbourava.
Pokud zmenite jidelnicek, nebudou se ve vasem tele zadne hleny uz tvorit, ty si
kazdy vyrabi sam, upravi se vam tim take defekace, ktera by mela byt pravidelna
a spontanni, 1-3× denne, stolice by nemela absolutne spinit toaletni misu, mela
by plavat na vode a ne klesnout ke dnu, nemela by byt zlute ani cerne barvy.
Mate tedka zanesene strevo, jatra to nestihaji vsechno prefiltrovat, tak se to
tlaci ven vrchem, nekomu to ma snahu lezt treba i uchem (to jsou ty bolesti
usi), nebo jakoukoliv jinou dirkou v tele (u zen treba vytoky), vy na tom
nejste jeste tak moc spatne. Neni nic jednodussiho, nez tomu pomoct klystyrem,
tim se to odstraneni hlenu a toxickych latek urychli a bude zanedlouho po
starostech. Prekyseleni ma na svedomi u kazdeho neco jineho, zalezi jak se telo
dlouhou dobu zanaselo, muze to byt jen pouhe paleni zahy, bolest hlavy, migreny,
vysoky tlak, stitna zlaza, alergie, ruzne zanety v tele, ekzemy, spatna funkce
jater, ledvin, srdicka atd…a koncit to muze ale take rakovinou, (pokud se
s tim prekyselenim nic nedela a papa se cely zivot kyselinotvorna „mnamy
strava“) a take kdyz se pojidaji ruzna leciva, ktera to maji vsechno zarazit -
to situaci jeste naopak zhorsi.
Pokud chcete byt zdravy, stravujte se zdrave, hlidejte si pH moci - rano by melo
byt kolem 5,5pH, mezi 14-16hod. - kolem 7,8pH a vecer nez jdete do postele by
melo spadnout dolu na 6pH. Pokud tohoto docilite a udrzite si tyto hodnoty
naporad, budete zdravy jako repa. Bohuzel to ale mnoho lidi stale nechape, nebo
chape, ale nechce se vzdat te „mnamozni, kyselinotvorne potravy“. Pacienti
spolehaji na sveho lekare a cekaji na zazrak, ktery se bohuzel konat nikdy
nebude. Vsechny leky telo jen poradne zakyseli a situace se casem zhorsi, pak se
leky vymeni za jinsi, silnejsi a drazsi a z toho se vytvori dalsi problem,
dalsi onemocneni. Z pocatecniho pobolivani hlavy, nebo paleni zahy vznikaji po
delsim uzivani leciv ruzne bolesti zad a kloubu (to kdyz je uz v tele tolik
kyselin, ze zacnou nicit vaziva, chrupavky, rozezirat kosti). Jsou lide, kteri
si odeprit jejich zamilovane jidlo nedovedou, ale pak at se nedivi, ze jim
jejich telo neslouzi, tak jak by melo. Kazdy je strujcem sveho zdravi. Je to jen
na nas. Kdo si nedokaze urvat zamilovane jidlo od huby, ten musi zakonite trpet.
Ale nejhorsi je, ze tim pak trpi bohuzel i jejich deti. Pokud se stravuji
spatne maminka i tatinek, stejna jidla jedi take jejich deti a proto si pak
kazdy mysli, ze jsou nemoci dedicne.
Babicka mela vyoperovany zlucnik, maminka take…ceka to i me? Neceka, pokud
nebudu jist stejne blbe jako jedly ony dve, ze?
Nektera jidla si lide velmi neradi odrikaji, takovy chleba, to je jako droga. Ja
vim, neni Cecha, ktery by nemiloval chleb, rohliky, buchty, pizzu, atd. Ale taky
vim, jak dokaze mouka zaneradit casem nase streva (plisne, kvasinky).
Chemie je bohuzel ve vsem, i v prvoproduktech primo z poli.
To nejdulezitejsi jsem vam napsala, ted je uz jen na vas co udelate. Preji vam
hodne zdravi. 