Dobrýden, potřeboval bych se zeptat na něco ohledně zinku. Je možné
užívat zinek každý den jako tabletu ( jednu denně )? Nevadí pokud to
takhle užívám třeba půl roku nebo rok? A je možné, že když jsem ho
přestal na 14 dní užívat, že jsem poté onemocněl?
Předem děkuju za pomoc.
Dlouhodobé užívání zinku
Já beru zinek pravidelně, bez vysazování.. myslím si, že 14ti denní vysazení nemůže mít hned takové následky, protože tělo si látky uchovává. O zinku je docela pěkně napsáno tady https://tajemstvizdravi.cz/…nase-zdravi/ i o jeho dávkování. Třeba vám to pomůže.
Nevím, ale podle mě není dobré něco užívat dlouhodobě, chce to jistě pauzi a aspoň se o otm s někým poradit. Může to být třeba zátěž pro nějaký orgán.
Já osobně teda zinek pro jistotu taky doplňuji. Ne sice nějak pravidelně, ale ano. Někde jsem četla, že v mém věku tím člověk nemůže ničemu uškodit. Co je ale docela dobrá věc jsou třeba takové ty zinkové masti . Už několikrát se mi osvědčilo takovou mast doma mít. Je to super třeba na podrážděnou kůži.
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.