Je mi 20let, minulý rok mi začaly vypadávat vlasy (udělaly se mi postupně 4lysiny ve vlasech). Vyhledala jsem odborníky jak v Praze tak i v okolí mého bydliště. Jedná se o nemoc (kosmetická porucha) „alopecie areata“ příčina buď imunitní porucha a nebo stres. Celý rok jsem se tomuto onemocnění věnovala, podstoupila spoustu vyšetření a údajně jsem prý zdravá, jen ty vlasy vypadly a nechtěly zas narůst. Podstoupila jsem dusík, alpicort, různé vitamíny na podporu růstu vlasů, mytí vlasů z odvaru z kopřiv, speciální šampóny, vše co mi můj kožní lékař doporučil, nakonec elektroléčbu při 14denní hospitalizaci na kožním odd. v Hradci Kr. Léčba zabrala, za rok léčby mi 2ložiska úplně zarostla a dvě zarůstají od krajů. Nyní je ale ten problém, že jsem pár dnů zpět odhalila úplně nové ložisko. Trápí mě to a mám strach, aby se tento proces léčby (co už jsem myslela, že mám za sebou) neopakoval znova a třeba ještě v horším podání - např. úplné vypadání atd.
Jde mi jen o radu od lidí co s touto „nemocí“ mají nějakou zkušenost/problémy, ráda bych na toho téma pohovořila a případně zjistila co komu pomohlo…