Dobrý den,
můj 8letý syn má od narození každé oko jinak zabarvené. Jedno má modré,
druhé šedozelené. Je to normální nebo to může sygnalizovat nějakou
nemoc? Vidí a čte dobře, nic ho nebolí. Děkuji za odpovědi.
Různá barva očí u dítěte
U některých dětí se to může ještě časem srovnat. A na očním jste byli? Jedno oko jinak zabarvené nemusí nic signalizovat, ale je lepší mít jistotu…
Na očním jsme zatím nebyli. Spíš to nejprve proberu s naší dětskou doktorkou. Mě zajímalo, jestli má někdo taky každou barvu oka jinou.
Zdravím, babička mého manžela měla jedno oko hnědozelené a druhé
tmavě hnědé. Bylo zvláštní, že jsem si toho asi 3 roky nevšimla - sice
se mi zdálo něco zvláštní, ale nevěděla jsem , co to je - až když se
babička fotila na novou občanku a já se dívala na fotky - tam byl rozdíl
velmi výrazný, uvědomila jsem si to.
A syn mé kamarádky má jedno oko modré po tátovi a druhé hnědé po
mamince. Ale problémy žádné nemá - tedy kromě toho, že si ho každý
prohlíží jako exota.
Různá barva očí opravdu není nemoc.Teď napíšu něco,že Dr.House vyskočí metr do výšky a začne ječet.Babská rada říká,že lidé s různobarevnýma očima mají šťastný život a ty oči tak mají proto,aby je štěstí nemuselo dlouho hledat.Tak Vašemu dětátku přeju,ať je to pravda.
Měl to můj strýc.Dožil se požehnaného věku 86 let,četl bez brýlí a na co sáhl to se mu povedlo.Tak ty babské tachy asi mají pravdu.
Jedná se o vzácnost, ale stát se to může. O nemoc tedy rozhodně nejde, nemusíte mít strach. Jediný problém tady může být estetický. Moje babička se narodila s jedním okem hnědým, druhým modrým a to modré později zhnědlo. Takže je možné, že váš syn bude mít nakonec obě oči stejně barevné, i když je to méně pravděpodobné.
Já mám jedno modré a druhé zelené, je to vidět jen pod velkým
světlem. Mám to už odmalinka, je pravda, že se mi oči skoro srovnaly do
modra, ale za poslední rok mi moje zelené zezelenalo úplně. Nevim co to je,
ale žádný problém s tím nemám.
© 2021 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.