Dobrý den, zanedlouho nám budou končit smlouvy u plynu a elektřiny a rádi bychom udělali změnu dodavatele. Máme rodinný dům, kdy máme roční spotřebu plynu kolem 25MWh a elektřina se nám točí kolem 5MWh. Co jsme se dívali po internetu, tak nás asi zatím nejvíc zaujala firma 3E - Europe Easy Energy. Koukali jsme, že mají celkem jednoduchý podmínky i smlouva je celkem dobře postavená. Máte je někdo? Jaký s nimi máte zkušenosti? Díky
Zkušenosti s 3E - Europe Easy Energy
My už máme Europe easy energy pár let, je teda pravda, že ceny moc nesledujeme, ale zálohy máme vždycky tak že s nimi +/- pár drobných vyjdeme dobře. Pádný důvod ke změně nám zatím nedali, tak zůstáváme u nich.
My s 3E máme celkem zajímavou zkušenost, která se nám vyplatila, máme u nich elektřinu přes aukci dTestu. Říkali jsme si, že jedině nějaká taková akce má šanci výrazněji pohnout s cenou dolů a ono jo.
Snad nebudu s těma otázkama moc otravná, ale můžu se vás zeptat, jak
dlouho vám zabral celý proces změny dodavatele? Je to otázka pár ní nebo
to zabere měsíce? Já jsem furt u jednoho a toho samého dodavatelem takže
nemám vůbec tušení na co je se třeba připravit. díky
@janavana12 píše:
Snad nebudu s těma otázkama moc otravná, ale můžu se vás zeptat, jak dlouho vám zabral celý proces změny dodavatele? Je to otázka pár ní nebo to zabere měsíce? Já jsem furt u jednoho a toho samého dodavatelem takže nemám vůbec tušení na co je se třeba připravit.díky
Nejsou to žádný záludnosti, tak v poho ;) ono asi nejde říct přesně kolik to zabere, podle mě je standardní doba asi tři měsíce, u nás to tak nějak bylo. Jako nebýt toho, že nám všechno oni sami vyřídili, tak si myslím, že bychom se v tom plácali daleko dýl :D Ale od nich jsme to měli zaručený, takže v pohodě.
@janavana12 Ahoj, já
bych to možná ještě do upřesnila, že ta doba taky záleží na tom, co
máte za původní smlouvu, ta to právě hodně ovlivní. Ale jinak souhlasím,
že vyřízení od dodavatele je už dneska samozřejmostí. Za nás to 3Ečka
taky vzali a zadarmo vyřídili.
Joo na ty aukce s 3E jsem slyšel celkem dobré ohlasy. Letos jsme teda zatím nenarazili na jakékoliv informace, které by naznačovaly, že by zase nějaká byla v plánu a to mi přijde jako škoda. Ale i tak co jsem se díval na samotnou firmu a jejich ceník, tak na příští rok to vypadá celkem rozumně.
@Dan4 Taky jsme nedostali žádné informace, takže jsme přešli na běžnou smlouvu od Europe Easy Energy a cenově to vychází taky celkem dobře. Ono jako dneska najít slušnýho dodavatele dá celkem zabrat a tady za celou dobu nebyl problém i když to měl pod palcem dtest, tak jsme jednali i se samotnou firmou 3E a ok.
My je máme pár let a od začátku „spolupráce“ se chovají jako seriózní dodavatel, takže v podstatě o firmě ani víc nevíme.
Já už ani nemám ponětí jak dlouho je máme, to si fakt člověk podle nemůže zapamatovat, ale šli jsme k nim kvůli dobrým cenám. Byla jedna doba, kdy se u nich ceny hodně měnily, ale už se to ustálilo a přeplatky chodí celkem fajn.
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat jestli je možné dodavatele sjednat třeba jen na nějakou zkušební dobu, kdy se třeba rozhodnu po pár měsících že chci jít jinam že se mi z jejich strany něco nelíbí. Nemáte tucha někdo?
@Mirka211 to je dobrý, kdyby něco takovýho bylo, ale
myslím že nic takového neexistuje, ale nejsem expert
Ale u Europe easy energy je smlouva na dobu
neurčitou, takže si myslím, že v podstatě pro vás bude mít ten samý
efekt
se u nich na to poptejte
@marcelkaaaaa má pravdu, nic takového rozhodně neexistuje. Smlouvy máte buď na dobu neurčitou a nebo určitou. Výhoda toho je že Europe Easy Energy má jen ty na dobu neurčitou, takže se nemusíte vázat na x let.
@marcelkaaaaa @naslouchalkaa
Holky díky moc, beru jak to říkáte, aspoň jsem zas o něco chytřejší.
Mluvila jsem od nich s nějakou operátorkou, byla zlatá a pomohla mi to
vyřídit a všechno si to tam k sobě naťukala. Teď už jen musím
vydržet
@Mirka211 Ahoj Mirko, nevím jestli ti to ještě k něčemu bude, když se ti to vyřizuje, nicméně bych ti chtěla říct, že abys dodavatele poznala nějak líp, tak je dobré, ho vyzkoušet alespoň na šest měsíců, kdy poznáš jeho systém fungování atp. Já jsem to dřív taky nechápala, ale manžel to má takhle zajetý a už nám takhle dodavatel změnil několikrát. Hodně si hlídá cenu kvůli naší spotřebě. Jinak co se týče europe easy energy, tak ty jsou poměrně dobrým dodavatelem, myslím si, že nejvíc jsme u nich ocenili volnost a dobrou cenu.
@Muina díky za referenci.
Já už to mám teďka všechno v procesu, takže teď si fakt musím jen
počkat, až se mi vyřídí potřebný náležitosti a převedou si mě 3E
k sobě. Jako podle toho, co mi tu holky psali, tak to bude dobrý, nebo si
aspoň vyzkouším nějakou změnu a bude to pro mě nová zkušenost, kterou je
dobrý taky mít
Dobrý den, ráda bych se tu zeptala, už nějakou dobu koukáme po novém dodavateli a nabízí se nám Europe easy energy s tarifem eNákup a se slevou skoro necelé 2000,– korun u elektřiny, což je super. Firma je mi sympatická i tím, že má podepsaný ten etický kodex. Co mě ale zajímá, potřebujeme vyřešit to, že energie potřebujeme přepsat z manžela na syna a to máme řešit samostatně a nebo zároveň i s touto změnou? Děkuji za případné rady co a jak udělat.
U EUROPE EASY ENERGY jsem byl asi 6 let a spokojen. Poté, co tuto firmu převzala Bohemia Energy se všechno změnilo. Sérií „nenápadného“ zdražení se proměnili na nejdražšího dodavatele, který navíc vydírá neúměrné zálohy a ze zákazníků si tak dělá zdroj bezplatných úvěrů. Navíc tuto firmu podezřívám z klamání veřejnosti tím, že si sami píšou pozitivní recenze na webu. Doporučuji každému, aby nevěřil reklamním pozitivním recenzím na webu a PŘEKONTROLOVAL si výši svých plateb na stránkách ERU = Energetický regulační úřad. Současně doporučuji se vyhnout všem dceřinným společnostem Bohemia Energy (Euro Easy, Ampermarket atd.), protože obdobné nekalé praktiky lze očekávat i u nich v rámci jednotné politiky Bohemia Energy.
Tak to pak asi každý máme jiného dodavatele, protože mě aktuálně 3E vychází mezi nejlevnějšími firmami. Takže ono se občas vyplatí nebýt laxní a zavolat si jestli třeba nemají na skladě lepší tarif, který než aby přišli o zákazníka umí podle mé zkušenosti nabídnout. Ale hold 100 lidí 100 zkušeností…
Žádnou zkušenost s touto firmou tedy nemám. Obecně se raději snažím
vyhnout všem těmto dodavatelským firmám a raději si řeším energie sama.
Pořídila jsem si dokonce i tepelné čerpadlo a energie
mě výjdou zase o něco méně
Taky máme tepelný čerpadlo, byla to jedna z věcí, co jsme chtěli do
novýho baráku takže jsme si ho dopřáli
a v kombinaci s tarifem co nám dali u 3E
máme energie za celkem slušnou cenu i se něco ušetří.
Taky jsme ho zvažovali, ale nakonec máme klasicky elektřinu/plyn, jako
zpětně když se na to kouknem, tak nás to asi vyšlo na větší peníze
tahle kombinace, ale teď nám to zas kompenzuje levnější dodavatel
Dobrý den, ráda bych si nechala poradit z vašich zkušeností. Dodavatele si teďka prvně řešíme sami a jde mi o nastavení měsíčních plateb, nerada bych pak ještě na konci něco doplácela. Jak nejlíp odhadnout kolik platit? Řeším to sice s firmou Europe easy energy, která se nám snaží všelijak vyhovět, jenže my jdem do bytu dvá a před námi tu byl jeden člověk, takže předpokládám, že ve spotřebě se budeme trochu lišit. Jak to vidíte?
@catwoman12 Tak
v podstatě máte asi dvě možnosti, buďto to nechat a měsíčně si ještě
něco odkládat stranou na případný nedoplatek a nebo se domluvit přímo
s firmou, říct jim jak je to a oni třeba budou cca vědět o kolik vám
zálohy zvednout. Jinak nevím no, nám to vždycky nastavili a vyšlo to +/-
dobře, tak bych se jich zeptala kolik přihodit navíc.
S němi zkušnosti teda nemám, ale co říkala známá, tak tuším, že to
zase až taková sláva nebyla, ale nevím, nezkoušela jsem osobně, takže
bych toto tvrzení nebrala úplně vážně. Já mám zkušenosti s tímto dodavatelem plynu , který nám vyšel jako
nejlepší z naší malinké rešerše trhu
Díky, ale dodavatele se nechystáme měnit. Podařilo se nám domluvit
s operátorkou a zálohy jsme si nechali navýšit o dvě stovky, není to
moc, ale jistota je jistota, protože spotřebu budeme mít 100% vyšší.
U minulyho dodavatele jsme predesli prodlouzeni smlouvy tim, ze jsme zmenili dodavatele a presli k EEE. S tema uz ted mame zkusenosti neco pres 3 roky, dostali jsme se k nim pres doporuceni znameho co dela elektrikare. Dost nam to vylepsilo ucty.
No u nás je měli první rodiče a my se k nim dostali přes ně, vždycky
když takhle něco potřebuju poradit, tak jdu nejdřív za nima. Protože
většinou v takových to změnách mají víc zkušeností než já.
© 2021 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.