Dobrý den. Dceři již dvakrát píchali ouško.Je jí 4,5 roku. Dnes jí
opět bolí. Chtěl bych se zeptat,jak postupovat,aby jsme nemuseli jezdit
poaždé na pohotovost na píchání. Zda je nějaká prevence.
Jestli by pomohlo jet třeba k moři,nebo koupit mořskou sůl. Dcera je
kardiak a dost se bojí doktorů. Děkuji
Zánět středního ucha - prevence
Dobrý den,
syn také trpí na záněty středního ucha. Jezdíme s ním na ORL k paní
doktorce, která to léčí laserem, bezbolestně, takže žádné
píchání ouška.
Dobrý den, můžete prosím napsat o té léčbě laserem víc? Můj syn měl poprvé píchaná ouška v 6 týdnech a nyní v 8,5 měsících dvakrát po sobě. Podle toho, co jsem si přečetla, nemáme moc dobré vyhlídky…je mi z toho těžko. Navíc: je nutné pokaždé dávat antibiotika? Děkuji za reakce. Jana
Dobrý den,
léčba laserem spočívá v krátkém, asi dvou minutovém svícení laserem
do ucha. Nebolí to a do večera se ouško uklidní, a druhý den se to opakuje.
Laser ničí zánět za bubínkem, dělají s ním i dutiny. Asi záleží na
velikosti zánětu, poprvé jsme byli bez antibiotik a nyní má syn opět
zánět středního ucha a antibiotika dostal. Ale tentokrát měl vysoké
horečky.
Hm, to zní dobře, kdyby to řešilo alespoň některé situace, bylo by to fajn. Můžete prosím ještě napsat, kde takovou léčbu používají? Nebo kontakt na vašeho lékaře, zkusila bych přes něj zjistit, jestli něco podobného není možné využít i v našem okolí (stř. Morava). Díky moc!
Nejlepší je antibiotická bariera, ale nejsem si jistý jestli je ještě někdo schopný takové množství předepsat.
Dobrý den, měla jsem se synem stejný problém. Každé propichování jsme
si spolu protrpěli. Začala jsem se tedy pídit po nějaké prevenci. Musím
říct, že jediné co opravdu zabralo byl Wobenzym, je to lék na bázi enzymů
a klidně ho mohou užívat i děti. Od té doby se záněty neukázaly
Nám Wobenzym taky pomáhá. Zkusily jsme ho dvakrát během nachlazení a zánět ucha malý nedostal. A předtím jej měl téměř po každé.
Minulý týden jsme byli na pohotovosti píchat a našli si na kontrolu paní
doktorku Janýškovou z Nového Jičína. Dnes jsme byli u ní s problémem
na druhém oušku a už jsme to řešili laserem. Zánět se určitě nerozjel,
protože ouško bolet znova nezačalo. Takže nejspíš funguje. Uvidíme co
zítra kontrola.
Jinak jsem se dnes bavila s jednou maminkou a ta měla otestované na vatičku
vymačkat netřesk a vložit do ucha, plus ouško namazat tymiánovou mastí
(má ji JUST, máme ji otestovanou, mazat čelíčko, pod nosíkem a u kašle
i hrudník, plus kolem oušek) a zahřívat. Zatím jsme nestihli otestovat.
Snad vám tohle trochu pomůže… Přeju ať dítka ouška moc často
netrápí
Zápaly, a zápal v uchu nie je výnimkou, sa najlepšie zvládajú dodávaním 3-omega MK a vysokými dávkami vitamínu C. Nie nejaké šumáky z Tesca ale kvalitným céčkom. Nie drahé a dobré je práškové céčko z DM-drogérie len k nemu treba vždy zjesť rajčinu alebo kúsok jabĺčka. Potom ešte doplniť vitamíny skupiny B. Ucho vypláchovať pár krát peroxidom vodíka, pretože mikroskopické potvory, ktoré ten zápal zapríčinili, nemajú rady kyslík, ten je pre ne jedovatý a zabíja ich.
Dobry den, docetla jsem se, ze pouzivate jako prevenci zanetu stredousi wobenzym? mate s tim dobre zkusenosti? Je vhodny i pro kojence? Trpime na to, tak hledam cokoli, co by mohlo pomoct. Davkovani mam probrat s pediatrem? Diky moc za tipy! Lenka
Ahoj, teď jsem odpovídala v jedné diskuzi, protože k Wobenzymu mám díky rodině blízko. Určitě je u téhle indikace vhodný, ale doporučuje se u dětí až od 3 let. Nicméně u dětí to vždy konzultuji s lékařkou. J
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.