Výroba domácích jogurtů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jaňulka66
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.5.17 22:53
výroba domácích jogurtů

Zkoušel tu už někdo vyrábět domácí jogurt? Kolik ušetíte? Mám hodně dětí a jeden kelímek jogurtu je čím dál víc dražší.

Reakce:
Mirka211
80 příspěvků 2.6.17 10:18

Ještě nikdy jsem domací jogurt nezkoušela, ale určitě si počkám na recept, chtěla bych to také vyzkoušet :)

BjankaDr
44 příspěvků 2.6.17 11:09

Také bych měla zájem o recept :)

Davidpost
13 příspěvků 29.6.17 13:27

Žena dělá skoro jen domácí. První várku máme 1l mléka (zahřát na cca 40 stupňů) a do toho zamíchat malý bílý jogurt (nebo jogurtovou kulturu, seženete v lékárně) Z toho máte cca 8 skleniček jogurtů. Nejdřív jsme pak skleničky nechávali v termotašce, nějakých 12 hodin, teď už máme jogurtovač (stojí pár stovek). Vždycky necháváme jeden jogurt na dodělání další várky.

Irča159
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.12.17 18:57

Já si dělám domácí jogurtek ve svém kuvingsu. Je to fermentor, takže ho používám i na výborné sýry.

dasty2710
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.5.20 16:04
jogurt

Já mám jogurtovač, je tam 7 sklenic a používám 1 litr čerstvého mléka, 12% smetanu, svařit 80 stupnů, vychladit na 42 stupňů a přidat 5 kávových lžiček bílého jogurtu. dám na 12 hod. a když vypne, nechám vychladnout a dám do lednice. Je přírodní, bez příměsí a dětem se může dát na dno jam.

Markusik6
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.20 21:48

Jaký máte názor na ty jogurty pro děti jako je pribiňák, bobík apod?

Laurisska
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.20 11:32

Obě děti bobíka milujou a já si ho dám sem tam taky. Je úplně jiný v poměru s těmi jogurty. Bobík je víc našlehaný.. Chutnější prostě.

Markusik6
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.10.20 11:31

To je ten rozdíl v tom složení tak veliký?

Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu