Zkoušel tu už někdo vyrábět domácí jogurt? Kolik ušetíte? Mám hodně dětí a jeden kelímek jogurtu je čím dál víc dražší.
Výroba domácích jogurtů
Ještě nikdy jsem domací jogurt nezkoušela, ale určitě si počkám na
recept, chtěla bych to také vyzkoušet
Žena dělá skoro jen domácí. První várku máme 1l mléka (zahřát na cca 40 stupňů) a do toho zamíchat malý bílý jogurt (nebo jogurtovou kulturu, seženete v lékárně) Z toho máte cca 8 skleniček jogurtů. Nejdřív jsme pak skleničky nechávali v termotašce, nějakých 12 hodin, teď už máme jogurtovač (stojí pár stovek). Vždycky necháváme jeden jogurt na dodělání další várky.
Já mám jogurtovač, je tam 7 sklenic a používám 1 litr čerstvého mléka, 12% smetanu, svařit 80 stupnů, vychladit na 42 stupňů a přidat 5 kávových lžiček bílého jogurtu. dám na 12 hod. a když vypne, nechám vychladnout a dám do lednice. Je přírodní, bez příměsí a dětem se může dát na dno jam.
Obě děti bobíka milujou a já si ho dám sem tam taky. Je úplně jiný v poměru s těmi jogurty. Bobík je víc našlehaný.. Chutnější prostě.
Ahojte, já tedy přesně netuším, jak si vyrobit takové domácí jogurty, ale na těchto stránkách určitě najdete nějaké rady. Já si tam našla nějaké návody i na to, jak upéct domácí pravé brownies, ale i třeba to, jak správně přivrtat poličku. Je tam toho veliká spousta a hlavně jsou to rady všeho druhu.
Domácí jogurt jsem zkoušela udělat, ale doma se nechytil, protože děti baští bobíka, takže nacpat do nich jogurt bez chuti je zcel nemožné.
Tak to já ať koupím jakéhokoliv, tak ho sní a mně teda chutná taky, líbí se mi jak je hutný a dobře zasytí.
Já jsem si teď oblíbila toho jejich Bobíka tvarohového. A ten mi
vyhovuje i složením. Je tam méně tuku a víc bílkovin. Ale chuť teda
mňam
Na toto nemám čas, jediné co si kupuji a doma bych je nevyráběla jsou smetanové krémy. Jsou jemné a občas je používám i na namazání pečiva, palačinek
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.