Konzumujete pravidelně fermentovanou zeleninu? Má to pozitivní účinek na trávení?
Správná fermentace zeleniny
Pokud o tomto přemýšlíte, tak je opravdu nejlepší si to vyzkoušet. Mně o tom jako první básnil můj kamarád, který na kimchi neboli fermentovanou zeleninu narazil na dovolené v Koreji. Okamžitě po návratu do Čech hledal zdroj, kde by si mohl kvalitní kimchi kupovat, a hodně o tom všude básnil. I proto jsem se rozhodla to také vyzkoušet a objednala jsem si testovací sadu od českého výrobce, kde jsem dostala 6 sklenic různých příchutí. Teď si kimchi nechávám posílat pravidelně a jím ho denně. Zažívání mám teď úplně v pořádku a celkově se cítím daleko lépe.
Po tom, co jsem si kimchi několikrát objednávala jsem se stala členem kimchi klubu, odkud mi posílají pravidelně zásobu za sníženou cenu a s dopravou zdarma https://www.kimchiclub.cz/clenstvi/ . Nabízí pak případně i vegan verz, pokud byste měla o to zájem.
Ahoj hokly, já jsem si začla pravidelně dávat k jídlu kvašené zelí a dost mi to zachutnalo. Chtěla bych se zeptat z hlediska těchto kvašených pokrmů, co je ještě pro tělo dobré? Jak jsem psala, tak já jsem zatím v začátcích a mám zkušenost jen se zelím.
Na kvaseném zeli jsem take zacinala. Tee uz vsak kupuji i treba miso polevky a miso pasty, ktere si pripravujeme doma s velku chuti jako tepla jidla, tedy jako teple svacinky.
Většinou jsou to lusteniny, soja, kukurice, ryzee… Podle toho, co si vyberete. Je to vlastně za studena kvasene. Kdyby vas to vic zajimalo, tak urcite doporucim mrknout na stranky obchodu, kde si miso objednavamm https://eshop.kojibakers.cz/miso/ . Bereme to jako svačinu na cesty a manžel do kanceláře, protože je to rychle hotové.
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.