Ahoj, chtěla bych v našem novém bytě v Praze vybudovat novou sádrokartonovou stěnu. Dá se to i nějak odhlučnit?
Sádrokartonová stěna
Jestli to budete řešit v Praze, tak mohu z vlastní zkušenosti doporučit firmu https://sadrokartonycz.cz/ , která nám také dělala sádrokartony. Umí opravdu pěknou práci a hlavně se s nimi dá velmi dobře domluvit. Můžete se na jejich stránkách podívat i na nějaké fotky z jejich realizací. Dokáží vše dobře vyladit do toho nejmenšího detailu.
Určitě dá, pokud se nepletu, tak na to na jedné straně jsou přímo speciální desky a pak ještě taková vata, která se mezi ně umístí. Sám se teď doma taky chystám dělat nové sádrokartonové příčky a jednu bych právě odhlučnit chtěl. Jediné, co ale zatím doma mám je tmel na sádrokarton . Samotné desky bohužel zatím nikde v okolí nemají skladem.
Koupil jsem dům, kde jsou vnitřní příčky se sádrokartonu. Potřeboval bych vědět, jestli se do takové stěny dá něco ukotvit nebo jak k tomu mám přistupovat?
Dá se to, jen si musíte dávat pozor na únosnost polystyrenu. Počítejte tak nějak průměr že je 50 kg na 1 m2. Ideální je, pokud jsou v rastru dřevěné trámky, do kterých věc pověsíte. Když jsem třeba dával televizi do sádrokartonu, tak jsem se snažil trefit do profilů. Koupil jsem na to speciální hmoždinky do sádrokartonu a i televize, který má 65 palců mi v sádroši drží.
Jako teoreticky se to dá odhlučnit polystyrenem nebo montážní vatou. Jen
si dejte pozor, jestli tam nechcete mít třeba podhledová
svítidla , která se do SDK docela často dávají. Ale to pak samozřejmě záleží na vás. Ono
jako docela dobrý zvukový izolant funguje i sádrokarton v kombinaci
s cihlou. Těch možností na odhlučnění je spousta, ale je potřeba
vědět, co s tím budete dělat dál.
Ono toho kotvení do sádrokartonu je také víc. Musíte zvolit správnou hmoždinku podle místa, kde to budete dávat, ale také podle toho co na to chcete zavěsit. Pán tu dobře podotknul, aby jste si dával pozor na únosnost. Podívejte se na hmoždinky do sádrokartonu https://www.1122.cz/…sadrokartonu
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.