Ahojky, ovoce:ananas, grep, citron, pomeranča, jablka,meloun.Jist dopoledne s mírou(cukry) zelenina:zelí, řepa, cuketa, cibule, česnek 6mrkev, květák, rajčata, okurka. odpoledne kolik chceš:-) Výborný je zazvor!!!skořice, Chili papričky, černý pepř. Bylinky jsou taky vyborné! Např. Bazalka potlačuje chuť na sladké. Šalvěj zažene hlad, rozmarýn, kmín podporuje trávení. Čaj se zázvorem medem citronem a skořici štepi tuky
Ovoce, zelenina i bylinky
Podle mě zdravý životní styl zahrnuje i přírodní kosmetiku apod. Není to o tom, že budete dodržovat stravu a pak na sebe dáte čistou chemii.
Já se snažím jíst hodně zeleniny a ovoce, ale přiznám se, že přes
zimu je to horší. Ta kupovaná mi vůbec nechutná. Nemá vůbec žádnou
chuť. Od jara se proto snažím na zahrádce vypěstovat co nejvíc zeleniny.
Mám kvalitní skleník, ve kterém se dá pěstovat už od března Aby zelenina více plodila, tak jí zalévám
vodou, ve které jsou rozpuštěná přírodní hnojiva, která si objednávám
z https://www.chemicor.cz/hnojiva/ .
Nechci rostliny dopovat žádnou chemií, ale na druhou stranu abych toho
vypěstovala co nejvíce, tak je nějaký dopink potřeba
.
Kde hledáte čerstvé bylinky? Těm ze supermarketu moc nevěřím. Zaujala mě firma, která rozváží bylinky až domů https://www.gastrofresh.cz/…tve-bylinky/ Máte s takovou službou zkušenosti?
Vloni jsem také začala se skleníkem. Přes zimu jsem tam měla majoránku,
rozmarýn a tymián, používám pro vaření. Na jaře pravidelně bylinky, co
vyrostou na louce, zpracovávám do jarní
nádivky (velikonoční hlavičky). Vždycky se takhle těším na kopřivy
Rodina neprotestuje a dlabou, až mají boule
za ušima.
Ovoce a zelenina mají hodně vlákniny a tudiž prospívájí tráveni. Nejlepší jsou v kombinaci s probiotiky, udržuji správní střevní mikrofloru
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.