Dobrý den, asi dva týdny zpět se mi objevila čirá, červená krev ve stolici. Nebylo ji extra moc, ale ani zanedbatelné množství. Vyděsilo mě to. Zašel jsem k obvodnímu lékaři, ten mi udělal odběry krve a vše vyšlo negativně, všechno v pořádku. Krev se týden neobjevila a potom zase. Byl jsem poslán na chirurgii, kde mi navrhli kolonoskopii. Nakonec jsem se domluvil na rektoskopii. Prý jsou to pravděpodobně vnitřní hemeroidy. V poslední době mě ale bolel zub, ten mi zubařka opravila, ale bolest byla poté ještě několik dní, proto jsem jednou denně bral Apo-ibuprofen. Četl jsem v nežádoucích účincích, že je možnost i krve ve stolici. Bolesti žádné nemám. O chirurga jsem dostal Detralex, který beru. Krev se zatím znovu neobjevila. Také jsem v poslední době prodělal stres, protože jsem se stěhoval, měnil práci a řešil celkem závažné věci, ohledně stravy jsem tomu taky moc nedal, jedl jsem nezdravě. Nevíte prosím co by to mohlo být? Mám se obávat? Také mám sedavé povolání. Z detralexu mi není moc dobře, přijde mi hrozně silný. Jinak jsem celkově úpně v pořádku, žádné bolesti, nic. Může to být i extrémním horkem? že by třeba praskla žilka v konečníku? A jelikož mám rychlé spalování, tak chodím častěji na velkou a třeba se nestihla zahojit? Krevní tlak mám v normě.
Marek, 27 let.