Jak se vybírá správný výkon krbové vložky? Mělo by se to nějak vypočítat nebo se to udává podle velikosti prostoru?
Krbová vložka a její výkon
Výkon krbové vložky se počítá podle prostoru domu nebo bytu, kterou by měla vytápět. Měl by jste k tomu znát tepelnou ztrátu domu. Ideální je, pokud máte vypracovaný energetický štítek domu. Jinak se to dá také dopočítat podle objemu domu. Já jsem si vybral krbovou vložku od českého výrobce, kde mi jejich prodejce poradil potřebný výkon.
Vybral jsem krbovou vložku od výrobce krby-bef.cz, který má na svých stránkách přímo na úvodní stránce záložku prodejci, kde si můžete najít nejbližšího prodejce.
Ahoj, tady třeba píšou: https://www.levnekrby.cz/…ovou-vlozku/ že případě dobře odizolovaného interiéru dnes stačí výkon cca 8-15 kW na celý dům, ale záleží jak moc chcete vytápět.
Nevíte náhodou jak se to má s výběrem komínové sestavy v případě, že bych si chtěl pořídit krbová kamna? Je zde něco, podle čeho se musím řídit? Právě bych si letos rád krbová kamna pořídil, ale pořád si nejsem jistý jaký k nim vybrat komín. Dokázal by mi v tomto někdo poradit? Díky mockrát.
© 2022 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Cookies (seznam) | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.