Dobrý den,
jsem celkem zoufalá. Je mi 17 let a už asi 4 roky mě trápí bolesti v kloubech. Nikdy jsem neutrpěla vážný úraz rukou, proto mě překvapilo když mě na podzim 2008 začalo bolet pravé zápěstí, sportům se nevěnuji a ruce jsem nikdy nijak zvlášť nenamáhala, než se bolesti oběvili nijak jsem neměnila svůj životní styl ani nezvýšila jakýmkoli způsobem zátěž. Začalo to nepravidelně se opakující ostrou bolestí bodající do kloubu zápěstí na hřbetu ruky. Myslela sem že to nic neznamená a s návštěvou lékaře jsem vyčkávala, asi po čtvrt roce byla bolest nesnesitelná a vyhledala jsem pomoc ortopeda. Bolest se ze začátku trochu snížila a opakovala se méně, pak ale zase všechno přestalo fungovat a bolest se stupňovala. Léčila jsem se mastmi, léky a rehabilitacemi (elektroléčba, vodoléčba, cvičení, masáže). Mám doma i ortézy a námaze se vyhýbám. Podstoupila jsem různé lékařské vyšetření (rentgeny, ultrazvuky, odběry krve…). Během těch 4 let jsem byla u 5 různých ortopedů a nikdo mi neřekl co mi je, navíc se bolest stupňuje a rozšiřuje dále, trpím již bolestmi v obou zápěstích, loktech a rameni pravé ruky, dále mě začalo bolet i v koleni. Už si nevím rady, bolest je velmi intenzivní a trvá pár hodin ale i několik dní až týdnů, když to zabolí cítím silnou únavu, bolesti hlavy a ztrácím chuť k jídlu.
Předem děkuji za odpověď
Kristina Stratilová, 17 let