Kontrolujete si obsahy „éček“ na obalech potravin? Doktoři objevili mojí kamarádce, že má na některá (nevzpomínám si jaká) „éčka“ alergii. Od té doby si nic s „éčky“ nekupuje. Pokud sledujete obsahy „éček“, z jakého důvodu? Hledáte konkrétní „éčka“ nebo nekupujete vůbec nic s jejich obsahem? Víte o nějakých dobrých stránkách, které se problematice „éček“ věnují?
Éčka v potravinách
me teda ecka netrapi ani nahodou. kdybych mela kontrolovat vsechno co kupuju, tak se zblaznim. Dneska uz jsou vsude a biopotraviny stoji dost penez. Radsi to neresim
Kvalitní potraviny z kvalitních surovin nepotřebují tolik éček jako ty levnější. Někdo radši ušetří peníze, já investuju do zdraví.
Ahoj, já čtu složení a srovnávám výrobky. Snažím se hledat výrobky, které mají co nejméně chemie - éček, barviv, zahuštovadel, atd…
Myslím, že je to teď hodně důležité, některé potraviny jsou fakt hnus - pak se divíme, že každá druhá žena po čtyřicítce má rakoviny, nádory, miomy apod… Myslím, že to může být jedna z příčin - životní styl, stravování atd.
No já bych byl v hodnocení možná trochu opatrnější, souhlasím
s tím, že naprostá většina éček jsou hnusy a je to jedna z mnoha
příčin rozkvětu rakovin apod. Na druhou stranu jsou také naprosto
přírodní éčka. Éčko je vždy jen označení nějaké látky a nic
neříká o tom, zda je ta látka přírodní nebo umělá. Na druhou stranu se
éčkám také podvědomě vyhýbám .
ad Petra: Ono je dneska možné vůbec něco bez éček koupit?
Petr: A kdo mi v somoobsluze poradí jaká E jsou přírodní a jaká nebezpečná? :-/
většinou jsou údaje na obalech potravin nečitelné, spoustě údajů ani nelze rozumět a málokdo asi má přehled o tom, co které E vlastně je. I když zdánlivě zchudne jídelníček, vyplatí vyhýbat se E 250 (dusitan sodný, konzervant v uzeninách a konzervách vč. paštik a polotovarů).
Ano,Ečka v potravinách jsou nezdravá a pro alergiky ještě víc nežli pro nás.Ale v dnešní době bychom se museli jedině pást,a ještě by to našemu tělu škodilo.Není od věci číst etikety na výrobcích,ale mnohem důležitejší je, dodržovat alespoň 2× do roka čistící kůru těla.A kdo musí užívat léky tak i každě tři měsíce.Vyčistí se ne jen tělo,ale i pleť a dámy , když začnete o úplňku a vydržíte opravdu jen pít.Tak pak I ta figura.To už přeci za to stojí
„éčko“ je i vitamín C atd!!!! když si koupíte nějakou věc bez
„eček“ tak to znamená že místo toho, aby to prodejce napsal
zjednodušeně tak vypsal plné názvy barviv a kyselin … strach z éček je
akorát z nedostatku informací! a to sem zažil i lidi kteří věřili tomu
hoaxu kde byly napsány „velice rakovinotvorné“ „rakovinotvorné“ atd
éčka …
Připouštím,že máte pravdu,a prostě zpracované potraviny,které zrovna neuděláte vy doma.ta „strašidelná“ečka mít musí.Všechny průmyslově opracované potraviny je mají ,měly a budou mít.Ale opravdu Ečka které označují barviva a různé konzervanty je dobré(prosím všimněte si,že neříkám nutné) jednou za čas vyčištěním z těla vyhnat ven s jinými škodlivinami.Pokud bychom opravdu chtěli jíst bez Eček,nezbývá nám nic jeného nežli si najít poustevnu a živit se cvrčky.A vy připusťe ,že i ta ečka mohou být alergen a nebo spouštěč migreny.Proto doporučuji opravdu nejméně 2X za rok tělo nechat vydechnout a dopřát mu očistnou kůru.Čistících čajů je na trhu mnoho,a přísahám ečka v nich nejsou.
Barviva vyloženě umělá bych zakázal (ale zase nemůžete házet všechny ečka do jednoho pytle například E 100 je obyčejný kurkumin atd atd), ale konzervantů(jakkoliv umělých) bych se v žádném případě nevzdal, pro tělo je daleko únosnější celoživotní konzumace konzervantů než jedna dávka jedu ze zkažené potraviny (tady hrozí bez legrace i úmrtí). Jinak bez éček si myslím že by se tady pořád někde vyskytovala křivice apod …
Tak si pochutnávejte na karcinogenních konzervantech typu E 250 - dusitan sodný. Jeho škodlkivost vzrůstá tepelným zpracováním a právě k tomu jsou mnohé výrobky s jeho obsahem určeny (uzeniny,..). Jíst zkažené jídlo Vás nikdo nenutí, ale tento jed „nepostradatelný“ v mnoha potravinách praklticky neobejdete.
no a co by ste potom chtěla jíst? jetel???? pro mě zamě ale já radši sním ten karcinom
než botulotoxin … škoda že to někteří pořád nedokáží pochopit
© 2021 Vitalion.cz, Napište nám | Podmínky užití | Poučení OOU | Reklama | Mapa webu
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.