Éčka v potravinách

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Petra  02.05.09 03:01
Éčka v potravinách

Kontrolujete si obsahy „éček“ na obalech potravin? Doktoři objevili mojí kamarádce, že má na některá (nevzpomínám si jaká) „éčka“ alergii. Od té doby si nic s „éčky“ nekupuje. Pokud sledujete obsahy „éček“, z jakého důvodu? Hledáte konkrétní „éčka“ nebo nekupujete vůbec nic s jejich obsahem? Víte o nějakých dobrých stránkách, které se problematice „éček“ věnují?

Reakce:
 
ZuZu  26.05.09 08:48

me teda ecka netrapi ani nahodou. kdybych mela kontrolovat vsechno co kupuju, tak se zblaznim. Dneska uz jsou vsude a biopotraviny stoji dost penez. Radsi to neresim

 
Martas  12.06.09 16:51

Kvalitní potraviny z kvalitních surovin nepotřebují tolik éček jako ty levnější. Někdo radši ušetří peníze, já investuju do zdraví.

 
kacenka1135  25.08.09 11:59

Ahoj, já čtu složení a srovnávám výrobky. Snažím se hledat výrobky, které mají co nejméně chemie - éček, barviv, zahuštovadel, atd…

Myslím, že je to teď hodně důležité, některé potraviny jsou fakt hnus - pak se divíme, že každá druhá žena po čtyřicítce má rakoviny, nádory, miomy apod… Myslím, že to může být jedna z příčin - životní styl, stravování atd.

 
Petr  25.08.09 19:15

No já bych byl v hodnocení možná trochu opatrnější, souhlasím s tím, že naprostá většina éček jsou hnusy a je to jedna z mnoha příčin rozkvětu rakovin apod. Na druhou stranu jsou také naprosto přírodní éčka. Éčko je vždy jen označení nějaké látky a nic neříká o tom, zda je ta látka přírodní nebo umělá. Na druhou stranu se éčkám také podvědomě vyhýbám :).

 
Honzik  26.08.09 00:57
Zdravotní závadnost éček

ad Petra: Ono je dneska možné vůbec něco bez éček koupit? 8-O

Petr: A kdo mi v somoobsluze poradí jaká E jsou přírodní a jaká nebezpečná? :-/

 
apostol  09.07.10 15:54
Éčka

většinou jsou údaje na obalech potravin nečitelné, spoustě údajů ani nelze rozumět a málokdo asi má přehled o tom, co které E vlastně je. I když zdánlivě zchudne jídelníček, vyplatí vyhýbat se E 250 (dusitan sodný, konzervant v uzeninách a konzervách vč. paštik a polotovarů).

 
Bábina
1450 příspěvků 12.07.10 17:05
Závadnost Eček

Ano,Ečka v potravinách jsou nezdravá a pro alergiky ještě víc nežli pro nás.Ale v dnešní době bychom se museli jedině pást,a ještě by to našemu tělu škodilo.Není od věci číst etikety na výrobcích,ale mnohem důležitejší je, dodržovat alespoň 2× do roka čistící kůru těla.A kdo musí užívat léky tak i každě tři měsíce.Vyčistí se ne jen tělo,ale i pleť a dámy , když začnete o úplňku a vydržíte opravdu jen pít.Tak pak I ta figura.To už přeci za to stojí

 
AJRimmer  15.07.10 14:50

„éčko“ je i vitamín C atd!!!! když si koupíte nějakou věc bez „eček“ tak to znamená že místo toho, aby to prodejce napsal zjednodušeně tak vypsal plné názvy barviv a kyselin … strach z éček je akorát z nedostatku informací! a to sem zažil i lidi kteří věřili tomu hoaxu kde byly napsány „velice rakovinotvorné“ „rakovinotvorné“ atd éčka … :roll: :roll:

 
Bábina
1450 příspěvků 15.07.10 15:49
Ečka

Připouštím,že máte pravdu,a prostě zpracované potraviny,které zrovna neuděláte vy doma.ta „strašidelná“ečka mít musí.Všechny průmyslově opracované potraviny je mají ,měly a budou mít.Ale opravdu Ečka které označují barviva a různé konzervanty je dobré(prosím všimněte si,že neříkám nutné) jednou za čas vyčištěním z těla vyhnat ven s jinými škodlivinami.Pokud bychom opravdu chtěli jíst bez Eček,nezbývá nám nic jeného nežli si najít poustevnu a živit se cvrčky.A vy připusťe ,že i ta ečka mohou být alergen a nebo spouštěč migreny.Proto doporučuji opravdu nejméně 2X za rok tělo nechat vydechnout a dopřát mu očistnou kůru.Čistících čajů je na trhu mnoho,a přísahám ečka v nich nejsou.

 
AJRimmer  15.07.10 16:20

Barviva vyloženě umělá bych zakázal (ale zase nemůžete házet všechny ečka do jednoho pytle například E 100 je obyčejný kurkumin atd atd), ale konzervantů(jak­koliv umělých) bych se v žádném případě nevzdal, pro tělo je daleko únosnější celoživotní konzumace konzervantů než jedna dávka jedu ze zkažené potraviny (tady hrozí bez legrace i úmrtí). Jinak bez éček si myslím že by se tady pořád někde vyskytovala křivice apod …

 
apostol  15.07.10 17:34

Tak si pochutnávejte na karcinogenních konzervantech typu E 250 - dusitan sodný. Jeho škodlkivost vzrůstá tepelným zpracováním a právě k tomu jsou mnohé výrobky s jeho obsahem určeny (uzeniny,..). Jíst zkažené jídlo Vás nikdo nenutí, ale tento jed „nepostradatelný“ v mnoha potravinách praklticky neobejdete.

 
AJRimmer  15.07.10 22:24

no a co by ste potom chtěla jíst? jetel???? :D:D:D pro mě zamě ale já radši sním ten karcinom než botulotoxin … škoda že to někteří pořád nedokáží pochopit :)

 
Mulina
2 příspěvky 21.04.15 14:41

Souhlasím :lol:

 Váš příspěvek